Bine ati venit ! Welcome!

This is the official page of Sorin Langu, member of Comenius project, Finland 2010.

miercuri, 11 august 2010

Helsinki 3.08

Orasul apare pe la 1550 dar devine capitala la inceputul se. XIX sub carmuire rusa. Este aparat de puternica fortarea ta Suomenlinna de pe insulele cu acelasi nume aflate in fata lui.

Suomenlinna (mai demult numită Viapori, în limba suedeză Sveaborg) este o fortificaţie construită la mijlocul secolului XVIII pe mai multe insule de lângă Helsinki, Finlanda. Este denumită şi „Gibraltarul Nordului”. Fortificaţia a fost înscrisă în anul 1991 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Odată cea mai importantă fortăreaţă a Balticii, Suomenlinna, astăzi un punct de atracţie turistic, este aşezată în largul coastei oraşului Helsinki, accesibilă uşor cu feribotul prin intermediul curselor zilnice regulate operate de către compania de transport în comun din Helsinki.

































Catedrala Uspenski este o catedrala ortodoxa aflata in orasul Helsinki, aflat in Finlanda. Aceasta este inchinata Adormirii Maicii Domnului. Legat de hramul acesteia este legat si numele ce il poarta. Numele catedralei vine de la cuvantul rusesc "uspenie", care inseamna "Adormirea".

Uspenski este cea mai mare catedrala din Biserica finlandeza a diocezei de Helsinki, si cea mai larga biserica ortodoxa din Europa de Vest.

Catedrala Uspenski a fost construita intre anii 1862 si 1868, dupa schitele si proiectul arhitectului rus Alexey Gornostaev (1808-1862). Acesta nu si-a vazut proiectul devenit realitate deoarece a murit inainte de finalizarea acestuia.

Catedrala este asezata pe un deal aflat in peninsula Katajanokka, loc de unde se vede intregul oras. In spatele catedralei se afla o placa comemorativa in cinstea tarului Alexandru al II-lea al Rusiei, care a fost conducatorul Marelui Ducat al Finlandei in timpul ridicarii acesteia - ridicarea catedralei.






















Catedrala Luterană
Sf.Nikolai – Aceasta clădire albă ce domină piaţa Senatului este simbolul neoficial al oraşului. Bazată pe planurile lui Carl Ludvig Engel si terminată in 1852, catedrala a fost renovată recent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu